/* ]]> */

🏨 На един от най-светлите български празници – Денят на славянската писменост и на светите братя Кирил и Методий, на 27 май Santé Spa Hotel 5* организира отворен диалог – дискусия с изключителната Людмила Филипова – автор на романа „Войната на буквите“, по който се екранизира едноименният филм по БНТ „Войната на буквите“.

👩‍🦰 Поканихме Людмила не само защото е автор на най-обсъжданата книга в последното десетилетие, но и защото тя е написана след многогодишни проучвания и допитвания до неоспорими исторически факти, доказващи истинността на фактологията в романа. Едва ли има по-подходящ човек от нея, който да разкаже по достъпен и истински интригуващ начин за историята на българските букви и тяхното значение за нашата родина, народ и самосъзнание.

Дискусията протече при отворени врати в конферентната зала в хотела, а най-запалените почитатели имаха възможност да задават въпроси и да дискутират с Людмила в дълбочина различните аспекти на историята тогава и днес. Авторката разкри любопитни факти и около новата й книга – своеобразно продължение на „Войната на буквите“ със заглавие „Войната на верите“.

Людмила Филипова за пореден път успя да постави под светлината на прожекторите теми и въпроси, удобно заобикаляни от историците в последните десетилетия и да зададе въпроси, чийто отговори интерпретират корените ни като българи и днешната ни история в различна посока.

Топлата среща приключи след повече от 2 часа, в които се засегнаха многобройни теми, а най-активните участници получиха специална изненада – гривна със сребърна реплика на амулета „Розетата на Плиска“, любезно предоставени от партньорите на хотел Santé –  Goto Jewellery and diamonds.

Обещахме да поканим отново неповторимата Людмила за продължението на историята във „Войната на верите“ и с нетърпение очакваме тази нова среща! Не я пропускайте и вие!                 

Последвайте ни за да бъдете в течение с всички наши актуални предложения и предстоящи събития.

Елате и усетете емоцията Santé!

Разгледайте нашите предложения за настаняване. Резервирайте през сайта ни на гарантирано най-добра цена и условия за плащане.

/* ]]> */ ОФЕРТИ